Dr. Juhos Piroska

Rendelési idő: Cs:  10:00 - 14:00
Időpontfoglalás:     Online foglalás

 

TISZTELT PÁCIENSEINK! 

KÉRJÜK ÖNÖKET,  HOGY A JELENLEGI JÁRVÁNYHELYZET MIATT,  MASZKBAN ÉRKEZZENEK!

A GYEREKEKET CSAK EGY  FELNŐTT  KÍSÉRJE, A FELNŐTT PÁCIENSEK KÍSÉRŐ  NÉLKÜL ÉRKEZZENEK ! 

EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET  KÖSZÖNJÜK!

 

Dr. Juhos Piroska kontatktlencse illesztéssel NEM foglalkozik. Kérjük Önöket amennyiben kontaktlencsét szeretnének, egy másik orvosunkat válasszák.

 

Szakmai érdeklődési területek:

- Gyermekszemészet

- Felnőtt szemészet

- Polateszt vizsgálat

Önéletrajz:

Az általános iskola elvégzése után a budapesti Varga Katalin leánygimnáziumban érettségiztem 1964-ben. Még ebben az évben felvételt nyertem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára,  ahol 1970-ben szereztem diplomát cum laude minősítéssel.

1970. októberétől a SOTE I. sz. Szemklinikáján klinikai gyakornokként, majd 1972-től egyetemi tanársegédként dolgoztam. Szemészetből 1976-ban tettem szakvizsgát jeles eredménnyel. 1981-ben egyetemi adjunktusnak neveztek ki.  A  Szemklinikán eltöltött  évek során a szemészet minden területén jártasságot szereztem, fő érdeklődési területem azonban a gyermekszemészet volt.

1976-tól a klinika gyermekszemészeti rendelését vezettem, a   SOTE I. sz. Gyermekklinikájának szemészeti konziliáriusa lettem. Konziliáriusként a SOTE II. Nőgyógyászati Klinikáján lévő Perinatális Intenzív Centrumának és a Központi Katonai Kórház Gyermekosztályának munkájában is részt vettem. Számos tudományos előadást tartottam különböző hazai fórumokon, közleményeim hazai és külföldi szaklapokban jelentek meg elsősorban gyermekszemészeti témakörökben.

1991-ben kinevezést nyertem a Heim Pál Gyermekkórház Szemészeti osztályának élére. Feladatom az akkor indult 10 ágyas szemészeti fekvőbeteg osztály megszervezése, felszerelése, beindítása volt. Osztályunk elsősorban szemészeti műtétek végzését tűzte ki célul, de a nem műtéti esetek  kivizsgálását és kezelését, sérültek ellátását is vállaltuk. Nagy forgalmú ambulanciánkon járóbeteg ellátás keretében gondoztuk pácienseinket. Szemészeti osztályunk speciális ellátást biztosított kancsalság műtéti korrekciója, a könnycsatorna veleszületett elzáródása, a szemhéjak plasztikai műtétei során, foglalkoztunk  a rejtett kancsalság polateszttel történő vizsgálatával, és hasábos kezelésével is.