Rendelőnk új műszerrel gazdagodott

Rendelőnk új  műszerrel  gazdagodott.  A TOPCON MYAH egy nagyon korszerű technológiával ellátott berendezés, ami a myopia menedzsmenthez szükséges: optikai biometria, cornea topográfia és pupillometria.  A  rendelőnkben dolgozó  szemész szakorvosaink,  akik  gyermeszemészeti   vizsgálatokat is végeznek ( Dr. Juhos Piroska, Dr. Visnyei Malvin, Dr. Csordás Erika, Dr. Kriskó Dorottya, Dr. Siklódi-Nemes Enikő)   nagy  hangsúlyt  fektetnek a myopia kontrollra, azaz a rövidlátás romlásának a lassítására. Napjainkban egyre több ember válik rövidlátóvá a megváltozott életkörülményeink miatt. Szemész szakorvosaink több módszerből választva arra törekednek, hogy az időben felismert rövidlátás változásának mértékét lassítsák, mérsékeljék. Ezáltal  felnőttkorban a rövidlátás szövődményeit csökkenteni tudjuk. Ez  a  készülék alkalmas a szem tengelyhosszának mérésére, a progresszió követésére, a kezelés hatékonyságának az ellenőrzésére. A Miyosmart   szemüveglencsék  kontrolljánál követni tudjuk vele a  szemtengelyhossz változását.  Mindezen felül a MYAH egy all-in-one készülék, amely a szárazszem menedzsmenthez szükséges diagnosztikai funkciókkal is rendelkezik.

Főbb jellemzők:

  • Tengelyhossz mérés
  • Száraz szem diagnosztikai eszközök
  • Myopia progresszió monitorozása, tengelyhosszra vonatkozó mérési eredmények összehasonlítása növekedési görbék segítségével.
  • Cornea.a topográfia, amely magába foglalja a keratoconus szűrést és    pupillometriát

Dinamikus pupillometria: Egyértelmű információkat ad a reakcióidőről és a pupilla méretéről, ami hasznos lehet az alacsony dózisú atropin-megfelelőség ellenőrzéséhez vagy az atropin dózisának titrálásához.

Kontaktlencse illesztés:A MYAH segít a kontaktlencsék illesztésében, ezáltal csökkentve a kipróbálandó lencsék számát: Tartalmazza a hagyományos RGP és Ortho-K lencsék adatbázisát.

Száraz szem vizsgálati eszközök: Non-invazív eljárással a könnyfilm felszakadási idejét mérhetjük vele, valamint a Meibom mirigyek működésérő kaphatunk információkat. 

Cornea topográfia:A MYAH további lehetőségeket kínál az elülső szaruhártya elemzésére, beleértve a topográfiai térképeket, 3D térképeket, összehasonlító térképeket, magasság-térképeket, Zernike elemzést és keratoconus szűrést.  Cornea aberráció összesítés. A Zernike-tágulási együtthatót annak meghatározására használják, hogy mely tényezők dominálnak a szaruhártya aberrációs szerkezetében és milyen mértékben.